Verslag tuinbezoek in de De Blesse op 2 juli 2024

Erop hopend dat het droog blijft deze middag, zijn we met 20 personen, in 5 auto’s naar De Oevertuin in De Blesse gereden.

Na de auto’s geparkeerd te hebben bij Restaurant Pieter Poot, werden we bij de ingang van de tuin hartelijk welkom geheten door mevrouw Elly van den Oever.

Zij vertelde dat de 7000m2 grond hier eerst weiland was en dat haar echtgenoot ideeën in zijn hoofd had om er tuinen met waterpartijen van te maken. De naam Oevertuin was gauw gekozen. Inmiddels is deze tuin op verschillende dagen do-,vrij-, zat- en zondag te bezoeken, op andere dagen alleen op afspraak. Als we de gele pijlen volgen lopen we een route door het eerste gedeelte, op de pijlen staat een vogeltje, een rupsje of een vlinder ter bescherming voor het intrekken van vocht in het hout door de regen. Gekletst, gekeken en verwonderd over zoveel planten en kleuren bereikte wij de schuur waar we 2 keer koffie/thee kregen met een stukje echte friese koek, waar Elly zelf ook nog een vlindertje op gedaan had. Even uitrusten en bijpraten en daarna onze wandeling over het tweede gedeelte voort zetten, Elly ging mee om eventuele vragen te beantwoorden. Onderweg hebben enkele van ons nog een praatje gemaakt met haar man die de ideeën toen in zijn hoofd had. Het is echt prachtig geworden en de moeite waard om een bezoek te brengen. Wij gingen blij huiswaarts na zoveel moois en gelukkig geen nattigheid van boven!